ΥΜΗΤΤΟΣ | ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στις “Γλυκές Φατσούλες” φροντίζουμε ώστε να προσφέρουμε στο παιδί τα ερεθίσματα εκείνα που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την προσωπικότητά του, εφοδιάζοντάς το παράλληλα με γνώσεις και αρχές που θα το συνοδεύουν για μια ζωή.

Oι “Γλυκές Φατσούλες” γεννήθηκαν το 1993 από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα χώρο ζεστό, όμορφο και λειτουργικό, ο οποίος θα περιβάλλει το παιδί, σε κάθε του βήμα, με αγάπη, φροντίδα και εξατομικευμένη προσοχή στις ανάγκες του.

Από την αρχή της λειτουργίας μας, φιλοδοξία δική μου και όλων των συνεργατών είναι να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας ένα περιβάλλον που θα τους προσφέρει αγάπη, κατανόηση, αναγνώριση, καθώς και τα ερεθίσματα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους. Στόχος μας είναι το σχολείο να αποτελεί ένα χώρο όπου γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται αρμονικά, συμπληρώνοντας ο ένας το έργο του άλλου και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στο παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Έχοντας βαθιά γνώση του αντικειμένου, πολυετή εμπειρία, αλλά και επίγνωση του καθοριστικού ρόλου μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών, φροντίζουμε να είμαστε διαρκώς δίπλα στον κάθε γονιό, καλλιεργώντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αγάπης και σεβασμού. Αυτή ακριβώς η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, άλλωστε, είναι αυτή που μας εμπνέει σταθερά και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για διαρκή βελτίωση, ελπίζοντας ότι οι αναμνήσεις από το πρώτο σας σχολείο θα σας συντροφεύουν γλυκά για μια ζωή…

Σχετικά με τον ΥΜΗΤΤΟ...

Ο Υμηττός είναι δημοτική ενότητα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού. Γειτονεύει με τους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αθηναίων.

Ιδρύθηκε το 1928 για τη στέγαση προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, πολλοί από τους οποίους είχαν βρει αρχικά καταφύγιο στον γειτονικό Βύρωνα.[1] Αρκετά από τα προσφυγικά σπίτια διατηρούνται ακόμα σε διάφορα σημεία του Υμηττού. Αποσπάστηκε από τον Δήμο Αθηναίων το 1934, οπότε και αποτέλεσε ανεξάρτητη κοινότητα με πρώτο πρόεδρο τον Γεώργιο Βαλαβάνη. Προήχθη σε δήμο το 1963 ενώ καταργήθηκε το 2010, οπότε ενώθηκε με τον Δήμο Δάφνης, αποτελώντας έναν νέο ενιαίο δήμο. Οι κάτοικοι του Υμηττού είναι σήμερα 10.715, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου. Ο Δήμος Υμηττού ήταν ένας από τους μικρότερους δήμους της Αθήνας, έκτασης περίπου 1 τετρ. χλμ.. Στη δημοτική κοινότητα υπάρχουν σήμερα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (1ο Δημοτικό Υμηττού, 2ο Δημοτικό Υμηττού, 3ο Δημοτικό Υμηττού, 4ο Δημοτικό Υμηττού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Υμηττού, 3ο Γυμνάσιο & Λύκειο Υμηττού, Επαγγελματικό Λύκειο Υμηττού - πρώην "Παπαστράτειος Σχολή").

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΥΜΗΤΤΟς.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Το σχολείο μας εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων: ΑΛΙΜΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΒΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΜΦΙΘΕΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΔΑΦΝΗ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΥΚΑΚΙ.