ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ | ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στις “Γλυκές Φατσούλες” φροντίζουμε ώστε να προσφέρουμε στο παιδί τα ερεθίσματα εκείνα που θα του επιτρέψουν να αναπτύξει την προσωπικότητά του, εφοδιάζοντάς το παράλληλα με γνώσεις και αρχές που θα το συνοδεύουν για μια ζωή.

Oι “Γλυκές Φατσούλες” γεννήθηκαν το 1993 από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα χώρο ζεστό, όμορφο και λειτουργικό, ο οποίος θα περιβάλλει το παιδί, σε κάθε του βήμα, με αγάπη, φροντίδα και εξατομικευμένη προσοχή στις ανάγκες του.

Από την αρχή της λειτουργίας μας, φιλοδοξία δική μου και όλων των συνεργατών είναι να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας ένα περιβάλλον που θα τους προσφέρει αγάπη, κατανόηση, αναγνώριση, καθώς και τα ερεθίσματα εκείνα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά τους. Στόχος μας είναι το σχολείο να αποτελεί ένα χώρο όπου γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται αρμονικά, συμπληρώνοντας ο ένας το έργο του άλλου και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στο παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Έχοντας βαθιά γνώση του αντικειμένου, πολυετή εμπειρία, αλλά και επίγνωση του καθοριστικού ρόλου μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών, φροντίζουμε να είμαστε διαρκώς δίπλα στον κάθε γονιό, καλλιεργώντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αγάπης και σεβασμού. Αυτή ακριβώς η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, άλλωστε, είναι αυτή που μας εμπνέει σταθερά και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για διαρκή βελτίωση, ελπίζοντας ότι οι αναμνήσεις από το πρώτο σας σχολείο θα σας συντροφεύουν γλυκά για μια ζωή…

Σχετικά με την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ...

Η Ηλιούπολη είναι προάστιο στο νοτιοανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου της Αθήνας στις νοτιοδυτικές παρυφές του Υμηττού, με υψόμετρο 210 μέτρων. Αποτελεί Δήμο της Περιφέρειας Αττικής και μέρος του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος της Αθήνας. Έχει έκταση περίπου 12.700 στρέμματα, από τα οποία τα 5.700 είναι δάση και τα 7.000 είναι έκταση που καλύπτει ο οικισμός (πλατείες, δρόμοι, κατοικίες κ.λ.π.). Το μέσο υψόμετρο της περιοχής είναι 150 μέτρα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 78.153 κατοίκους και είναι ο 28ος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της χώρας.

Η περιοχή χαρακτηριζόταν έως και πρόσφατα από χαμηλές κατοικίες, καθώς η ύπαρξη του Αεροδρομίου του Ελληνικού σε σχετικά μικρή απόσταση απαγόρευε τη δόμηση πάνω από δύο ορόφους. Με τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα ο περιορισμός αυτός καταργήθηκε, κι έτσι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται επίσης από αρκετό πράσινο, καλή ρυμοτομία όσον αφορά το κεντρικό και ανατολικό της τμήμα.

Η Ηλιούπολη συνορεύει βόρεια με την περιοχή του Υμηττού και του Βύρωνα, στα ανατολικά με τους πρόποδες του Υμηττού, στα δυτικά με τον Άγιο Δημήτριο και τον Άλιμο και στα νότια με την Αργυρούπολη.

Στην έκταση του Δήμου Ηλιούπολης δεν υπάρχουν εσωτερικά ύδατα (ποτάμια μόνιμης ροής ή λίμνες). Σημαντικός φυσικός πόρος της περιοχής είναι η νοτιοδυτική πλευρά του δάσους του Υμηττού που προσφέρεται για περιπάτους και αναψυχή. Επίσης σημαντικοί φυσικοί πόροι της περιοχής είναι το Ρέμα Πικροδάφνης, ένα από τα μεγαλύτερα εναπομείναντα ρέματα του Λεκανοπεδίου, καθώς και το σπήλαιο μεγάλης φυσικής σημασίας που βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση των οδών Ειρήνης και Αμαλίας, το οποίο όμως πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί.

Το ρέμα της Πικροδάφνης, διασχίζει τους δήμους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και εκβάλλει στον κόλπο του Σαρωνικού. Χαρακτηρίστηκε ως "χώρος ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος".

Η Ηλιούπολη είναι μία από τις περιοχές της Αθήνας που διαθέτει φυσική αντισεισμική προστασία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στάση μετρό Ηλιούπολη

Στις 26 Ιουλίου 2013 παραδόθηκε ο σταθμός Ηλιούπολη της γραμμής 2 του Μετρό, που βρίσκεται στη Β' Είσοδο της πόλης. Στις 22 Μαΐου 2015, κατ' απαίτηση του δήμου, προστέθηκε στην ονομασία του σταθμού το όνομα του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη

Μαζί με το σταθμό Ηλιούπολη παραδόθηκε ο σταθμός της γραμμής 2 Άλιμος που βρίσκεται στα σύνορα με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κοντά στη Δ' Είσοδο Ηλιούπολης και στο σχολικό συγκρότημα των Πολυκλαδικών, ο σταθμός Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Μελλοντικά, αναμένεται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας ο σταθμός Άνω Ηλιούπολη, στον κλάδο Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη της γραμμής 5.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Το σχολείο μας εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων: ΑΛΙΜΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΒΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΑΜΦΙΘΕΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΜΟΣΧΑΤΟ, ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΔΑΦΝΗ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΟΥΚΑΚΙ.